ΥΛΙΚΑ

  • 2φλ. ρόκα
  • 200γρ. φακές βρασμένες
  • 2κ.σ. ρόδι
  • 2κ.σ. σταφίδες
  • 25γρ. καρύδια

Για την σως

  • xυμό από ½ πορτοκάλι
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 1κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε, στραγγίζουμε τις φακές φακές και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.

Για την σως

Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την μουστάρδα, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε την σώς πάνω από τη σαλάτα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 154 Kcal
Carbs: 23 g
Pro: 8.5 g
Fat: 3 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές