ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
- 500γρ αλεύρι
- 250γρ νερό χλιαρό
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο απαλό (60ml)
- 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι λευκό
Για τη γέμιση
- 150γρ-200γρ. κολοκύθα κίτρινη
- ½ κρεμμύδι φρέσκο
- ¼ πράσο
- 120γρ. ανθότυρο
- 80γρ. κατίκι
- 2κ.σ. άνιθος τριμμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε το ζυμάρι. Μόλις είναι έτοιμο το χωρίζουμε 6 ίσα μέρη ώστε να ανοίξουμε λεπτά φύλλα. Βάζουμε 3 φύλλα κάτω αφού έχουμε βάλει λίγο λάδι στο καθένα και προσθέτουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα προσθέτοντάς ξανά ελαιόλαδο . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Κατηγορία: | Αλμυρά |
Ποσότητα: |
8 -10 μερίδες |
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
(ανά μερίδα)
Calories: | 494 Kcal |
Carbs: | 32 g |
Pro: | 35 g |
Fat: | 18 g |