ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

  • 500γρ αλεύρι
  • 250γρ νερό χλιαρό
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο απαλό (60ml)
  • 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι λευκό

Για τη γέμιση

  • 150γρ-200γρ. κολοκύθα κίτρινη
  • ½ κρεμμύδι φρέσκο
  • ¼ πράσο
  • 120γρ. ανθότυρο
  • 80γρ. κατίκι
  • 2κ.σ. άνιθος τριμμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε το ζυμάρι. Μόλις είναι έτοιμο το χωρίζουμε 6 ίσα μέρη ώστε να ανοίξουμε  λεπτά φύλλα. Βάζουμε 3 φύλλα κάτω αφού έχουμε βάλει λίγο λάδι στο καθένα  και προσθέτουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα προσθέτοντάς ξανά ελαιόλαδο . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
8 -10 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 494 Kcal
Carbs: 32 g
Pro: 35 g
Fat: 18 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές