ΥΛΙΚΑ

  • 2 αραβικές πίτες
  • 400γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • Πολύχρωμες πιπεριές
  • Ντομάτα
  • Κρεμμύδι
  • 1κ.σ. Κανέλα
  • 1κ.σ. Κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο

Για το ντιπ γιαουρτιού:

  • Γιαούρτι σταγγιστό
  • 2κ.σ. μουστάρδα
  • Ξίδι
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον κιμά και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν με λίγο νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε τριμμένη φρέσκια τομάτα, νερό, κανέλα, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά . Αφού κρυώσει ο κιμάς, γεμίζουμε τις αραβικές πίτες με τις πιπεριές και τον κιμά. Φτιάχνουμε το ντιπ γιαουρτιού με την μουστάρδα, το ξίδι, το ελαιόλαδο και λαχανικά τις επιλογής μας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 390 Kcal
Carbs: 31 g
Pro: 27 g
Fat: 17 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές