ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. μανιτάρια πλευρωτους
- 50gr. Βρώμη
- Αυγό
- 40γρ. καρύδια σπασμένα σε σκόνη
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κρεμμύδι ξερό
- 4 ψωμάκια πολύσπορα
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 1 φλ. τριμμένα λάχανο
- 2 ροδέλες τομάτα
- 2κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20 λεπτά. Αφου κρυώσει το μείγμα με τα μανιτάρια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την βρώμη, αυγό, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Στην συνέχεια βαζουμε τα μπιφτέκια μανιταριών σε ένα ταψι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στην συνέχεια περνάμε τα ψωμάκια για 5 λεπτά σε ένα τηγάνι για να πάρουν λίγο χρώμα. Σε ένα μικρό μπολ φτιάχνουμε την σως με την μουστάρδα, το λεμόνι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Παίρνουμε τα ψωμάκια και απλώνουμε την σως μουστάρδας προσθέτουμε τα ψημένα μανιτάρια και βάζουμε το λάχανο, το μαρούλι, μια ροδέλα τομάτας και σερβίρουμε.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Κατηγορία: | Αλμυρά |
Ποσότητα: |
2 μερίδες |
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
(ανά μερίδα)
Calories: | 495 Kcal |
Carbs: | 49 g |
Pro: | 9 g |
Fat: | 31 g |