ΥΛΙΚΑ
Για τα μαφιν :
- 280γρ. κολοκύθα βρασμένη
- 180γρ. αλεσμένη βρώμη η αλεύρι ολικής
- 40γρ. μέλι
- Αυγό
- 1κ.γ. baking powder
Για το topping :
- Γιαούρτι στραγγιστό 2%
- Βανίλια σε σκόνη
- 10γρ. μέλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 80γρ. τριμμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τη κολοκύθα για 20 λεπτά. Στην συνέχεια την βάζουμε στο μίξερ μέχρι να πολτοποιηθεί και την ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε στην συνέχεια τη βρώμη ή το αλεύρι ολικής, το μέλι, το baking powder, το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα μας στις βάσεις για μαφιν και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για το topping:
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι με τα καρύδια, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκαλί και στολίσουμε τα μάφινς αφού έχουν κρυώσει.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Κατηγορία: | Γλυκά |
Ποσότητα: |
8 μερίδες |
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
(ανά μερίδα)
Calories: | 78 Kcal |
Carbs: | 17 g |
Pro: | 3.4 g |
Fat: | 1.2 g |