ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο 
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 100γρ. Κινόα ωμή
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/4φλ. Λευκό κρασί 
  • 2κ.σ. Μουστάρδα
  • 1κ.σ. Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια , την πιπεριά και το κρεμμύδι, στην συνέχεια τρίβουμε το καρότο και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν με τα νερά που θα βγάλουν. Προσθέτουμε νερό, την μουστάρδα, το λεμόνι, το κρασί, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά για περίπου αλλά 15 λεπτά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 267 Kcal
Carbs: 29.9 g
Pro: 25.9 g
Fat: 5.4 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές