ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ. αλεύρι ολικής
  • 80γρ. αλεύρι βρώμη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. μέλι
  • 10 γρ. λιναρόσπορο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια για επιπλέον άρωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο δοχείο αφού αναμειγνύουμε όσο καλύτερα γίνεται μεταξύ τους το ελαιόλαδο μαζί με το μέλι πρόσθεσε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον λιναρόσπορο και τη βανίλια. Συνέχισε προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα “βουτυρένιο” μείγμα. Καλύπτουμε το δοχείο με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και ανάλογα με το πάχος που θέλουμε και ψήνουμε στους 180C για 10-15 λεπτά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
10-12 μπισκότα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 71 Kcal
Carbs: 14 g
Pro: 1.4 g
Fat: 1.6 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές