ΥΛΙΚΑ

  • 2 μελιτζάνες
  • 280γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 70γρ, Kατίκι Δομοκού ή γιαούρτι 2%

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ψήνουμε τον κιμά κοτόπουλο με λίγο νερό, την ντομάτα, τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι για 30-40 λεπτά. Στην συνέχεια κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες βγάζουμε το εσωτερικού τους και το ρίχνουμε στο τηγάνι να μαζί με τον κιμά για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε τον κιμά από τη φωτιά και γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα. Βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμες βάζουμε από πάνω το κατικι Δομοκού ή το γιαούρτι και αφήνουμε να ψηθούν

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 300 Kcal
Carbs: 10 g
Pro: 28 g
Fat: 15 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές