ΥΛΙΚΑ

  • 150gr. αλεύρι αμυγδάλου 
  • ½ φλ. Σταγόνες κουβερτούρας  
  • 50γρ. βούτυρο  αμυγδάλου  
  • 1 αυγό  
  • 1/2 φλιτζάνι υποκατάστατο ζάχαρης (ερυθρυτόλη, στέβια, ζαχαρίνη) 
  • 1κ.σ. baking powder  
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου, την ερυθριτόλη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και με ένα σύρμα χτυπάμε καλά. Στην συνέχεια συνδυάζουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερούρας και πλάθουμε τα cookies. Ψήνουμε τα μπισκότα στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.  

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
12-14 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 95 Kcal
Carbs: 5 g
Pro: 3 g
Fat: 8 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές