ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. Σολομος 
  • 2 κ.σ. Σπασμένος λιναρόσπορος 
  • 1/2 κ.σ. Μέλι
  • 1κ.σ. Μουστάρδα 
  • 1κ.σ. Βαλσαμικο
  • 1κ.σ. Κόλιανδρος
  • 80γρ. κινόα 
  • 100γρ μανιτάρια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σε ένα μικρό μπο ρίχνουμε το μέλι, την μουστάρδα, τον λιναρόσπορο , το βαλσάμικο και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε την σως πάνω από τα φιλέτα σολομού. Στην συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τον σολομό να ψηθεί για 15- 20 λεπτά .

Παράλληλα κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την κινόα και νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε τον σολομό με ψητά λαχανικά και την κινοα. 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
2 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 374 Kcal
Carbs: 48 g
Pro: 21.1 g
Fat: 11.1 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές