ΥΛΙΚΑ

  • 1 τομάτα
  • ½ φλ. Πολτός τομάτας
  • 1 Καρότο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 50γρ. πλιγούρι (ωμό )
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό και ρίχνουμε την τομάτα που έχουμε τρίψει, τον πολτό τομάτας τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και προσθέτουμε το πλιγούρι. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 10-15 λεπτά και αφού είναι έτοιμο προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι .  

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 136 Kcal
Carbs: 21 g
Pro: 5 g
Fat: 4 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές