ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ. Φασόλια γίγαντες
  • 1 ντομάτα ψιλοκκομένη
  • 1φλ. Τομάτα πολτός
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1κ.σ. δεντρολίβανο ξερό
  • 1 πιπεριά φλωρλινης ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ματσάκι μαιντανός
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού έχουμε αφήσει τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν σε νερό με σόδα, τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε σε ένα πιρεξ με όλα τα υλικά και προσθέσουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασόλια. Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40-50 κλεπτά . Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 296 Kcal
Carbs: 34 g
Pro: 22 g
Fat: 8 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές