ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

  • 150 γρ. αλεύρι ολικής
  • 150 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλάδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 3 κ.σ ξερό δυόσμο
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο (περίπου 50 ml)

προαιρετικά

  • 1/2 κιλό ανθότυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το πρώτα βήμα είναι να φτιάξουμε το ζυμάρι μας αφού θα χρειαστεί να το αφήσουμε να “ξεκουραστεί” για 30-60 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα μπορούμε να ετοιμάσουμε την γέμιση αρχίζοντας  σωτάροντας πρώτα τα κρεμμύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και έπειτα προσθέτοντας το σπανάκι για να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά από τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια  προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σειρά έχει η ετοιμασία του ταψιού το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το φύλλο. Χωρίζουμε  το ζυμάρι στη μέση και απλώνουμε ένα φύλλο στο ταψί ,προσθέτεις τη γέμιση, και μετά ένα φύλλο από πάνω. Αλείφουμε και το πάνω φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 190C για περίπου 1 ώρα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 330 Kcal
Carbs: 30 g
Pro: 14 g
Fat: 12 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές