ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι από χουρμά
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γλυκαντικό της επιλογή μας, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα,το baking powder και το γιαούρτι. Στην συνέχεια αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι και τα καρύδια. Βάζουμε στο μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κεικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Γλυκά
Ποσότητα:
12 κομμάτια

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 192 Kcal
Carbs: 27 g
Pro: 3 g
Fat: 8 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές