ΥΛΙΚΑ

  • Αμπελόφυλλα
  • 2 κ.σ.  Ελαιόλαδο
  • 200γρ. Κιμάς κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Άνηθος
  • Μαϊντανός
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 40γρ. πλιγούρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία Αμπελόφυλλων

Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και κόβουμε τα κοτσανάκια τους. Ζεματάμε τα φύλλα σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.

Γέμιση για Ντολμαδάκια

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τα τριμμένα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ντομάτα.

Τοποθετούμε το αμπελόφυλλο στον πάγκο, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά, κλείνοντας τις άκρες. Στρώνουμε αμπελόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας. Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε σειρές Καλύπτουμε με αμπελόφυλλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε βάρος. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
6 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: Kcal
Carbs: g
Pro: g
Fat: g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές