ΥΛΙΚΑ

  • 100gr. ρεβίθια ωμά
  • Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100gr. κους –κους
  • 15gr. Ταχίνι
  • 1/φλ. χυμό lime
  • 6-7 φύλλα δυόσμου
  • 10gr. μέλι
  • 1φλ. φιστίκια αποφλοιωμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού έχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια για 10-12 ώρες τα βάζουμε να βράσουν για 30 -40 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κους-κους μαζί με νερό και το αφήνουμε μέχρι να βράσει. Σε ένα μίξερ βάζουμε το ταχίνι, το λάιμ, το μέλι, και το δυόσμο και τα χτυπάμε καλά.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά, ρίχνουμε την σως με ταχίνι και τα φιστικιά για το σερβίρισμά.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Κατηγορία: Αλμυρά
Ποσότητα:
4 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

(ανά μερίδα)
Calories: 380 Kcal
Carbs: 42 g
Pro: 25 g
Fat: 12 g
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές