VEGAN SNICKERS

Υλικά για 20 τεμάχια

  • 20 Χουρμάδες
  • 3κ.σ. Φυστικοβούτυρο
  • 100γρ. Κουβερτούρα

Οδηγίες

Ανοίγουμε τους χουρμάδες στην μέση βγάζουμε το κουκούτσι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα ταψάκι στην λαδόκολλα. Αφού έχουμε λιώσει την κουβερτούρα βουτάμε τους χουρμάδες στην σοκολάτα και τέλος βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η κουβερτούρα.

 

ΠΑΣΤΕΛΙ

Υλικά για 8 μερίδες

  • 150γρ. μέλι
  • 2φλ. ηλιόσπορος
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Οδηγίες

Βράζουμε το μέλι για 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Πρτοσθέτουμε τον ηλιόσπορο μέσα στο κατσαρολάκι μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε καλά. αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα από πορτοκάλι. Στρώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια το κόβουμε σε ισόποσα κομμάτια.

 

ΜΩΣΑΪΚΟ

Υλικά για 8-10 μερίδες

  • 220 γρ. Ώριμο Avocado
  • 140 γρ. Λιωμένη κουβερτούρα
  • 20-30 γρ. μέλι
  • 20 γρ. Αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • 50 γρ. Αλεσμένοι ξηροί καρποί
  • 50 γρ. Κομματάκια μπισκότο
  • 1 κ.γ. Κονιάκ ή βανίλια για άρωμα

 

ENERGY BALLS

Οδηγίες

Αφαιρούμε τη φλούδα των avocado μας με ένα κουτάλι (ο πιο εύκολος τρόπος). Τοποθετούμε στο multi μας το άρωμα βανίλιας ή κονιάκ, αλάτι, μέλι και το βούτυρο αμυγδάλου και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Όταν έχουμε την επιθυμητή υφή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ όπου το ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, τους ξηρούς καρπούς και το μπισκότο. Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλά και αφού το τυλίξουμε προσεχτικά το τοποθετούμε στην κατάψυξη!  Εναλλακτική επιλογή είναι να φτιάξουμε και μπαλάκια  μωσαϊκού για πιο εύκολο σερβίρισμα.

Υλικά για 8 μερίδες

  • 150γρ. βρώμη
  • 100γρ. χουρμάδες
  • 180γρ. αμυγδαλοβουτυρο
  • 80γρ. φουντούκια
  • 80γρ. αμύγδαλα
  • 50γρ. κουβερτούρα
  • 100ml γάλα σόγιας

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μικρό μίξερ το τσουρέκι, τους ξηρούς καρπούς και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια χτυπάμε τους χουρμάδες με 50ml γάλα σόγιας (ή της προτίμησης σας) και τα βάζουμε στο μπολ επίσης. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το αμυγδαλοβουτυρο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη κουβερτούρα και την βάζουμε πάνω από ένα μπρίκι με νερό να βράζει ώστε να λιώσει. Προσθέτουμε τη κουβερτούρα μόλις είναι έτοιμη και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες και το βάζουμε στο ψυγείο.

 

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Ετικέτες:vegan

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές

Σχετικά Άρθρα