SUSHI (GREEK VERSION)

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1φλ. χούμους
  • 100γρ. θρυμματισμένη φέτα
  • 1φλ.  ψιλοκομμένες ελιές
  • 1φλ.. ψιλοκομμένες ντοματίνια
  • Άνηθος
  • Λεμόνι

Οδηγίες

Κόβουμε  το αγγούρι σε λεπτές επίπεδες λωρίδες. Τοποθετούμε τις φέτες σε χαρτοπετσέτες για να αποστραγγίσουμε την υπερβολική υγρασία.

Σε μια επιφάνεια κοπής ή καθαρή επιφάνεια, τοποθετούμε δύο φέτες το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα χούμους πάνω από κάθε φέτα και στη συνέχεια πασπαλίστε φέτα, ελιές, ντοματίνια και άνηθο. Κάνουμε ρολάκια τις φέτες αγγουριού και προσθέτουμε χυμό από λεμόνι

 

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Υλικά για 6 μερίδες

  • 2 μελιτζάνες
  • 80γρ. κατίκι
  • 4 φέτες γαλοπούλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες και αφού έχουμε κόψει την γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια αλείφουμε με το κατίκι το κάθε κομμάτι της μελιτζάνας και προσθέτουμε την γαλόπουλα. Κάνουμε ρολάκια τα κομμάτια μελιτζάνας και τα βάζουμε σε ένα ταψί στην λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Υλικά για 8 μερίδες

  • 1 κιλό βρασμένο μπρόκολο
  • 100 γρ. Παρμεζάνα/Mozzarella
  • 4 αυγά
  • 2 κεφαλάκια σκόρδου λεπτοκομμένα
  • 8 κ.σ. βρώμη σε σκόνη
  • αλάτι πιπέρι

Οδηγίες

Αφού βράσουμε το νερό με λίγο αλάτι , προσθέτουμε το μπρόκολό και το βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να είναι απαλό για το πιρούνι. Σουρώνουμε το μπρόκολο ύστερα και το ψιλοκόβουμε. Αφού ετοιμάσουμε το μπρόκολό σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά μεταξύ τους το μπρόκολο, τα αυγά, την παρμεζάνα, το αλεύρι και το σκόρδο. Προαιρετικά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο μπορούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να φτιάξουμε πλέον τις τηγανίτες και ύστερα να τις σερβίρουμε ίσως με λίγο γιαούρτι.

 

ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

Υλικά για 2 μερίδες

  • 200 γρ. Καπνιστό Σολομό
  • 200 γρ. Σπανάκι
  • 100 γρ. Philadelphia (προαιρετικό)
  • 50 γρ. Mozzarella
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ.  Σουσάμι / Λιναρόσπορο
  • 1 πρέζα πιπέρι

Οδηγίες

Κόβουμε το σπανάκι στο multi και ανακατεύουμε με τα αυγά και το πιπέρι. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλά και το απλώνουμε λίγο για να πάρει σχήμα (τετράγωνο, ορθογώνιο) και αφού ρίξουμε την mozzarella, το ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και όταν είναι έτοιμο απλώνουμε το philadelphia πάνω και βάζουμε από πάνω τον σολομό. Τυλίγουμε το ρολό προσεχτικά σε αλουμινόχορτο και το βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα. Αφού κάνουμε όλα αυτά τα βήματα, είναι έτοιμο να ρίξουμε από πάνω το σουσάμι ή τον λιναρόσπορό

 

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά για 3 μερίδες

  • Μανιτάρια λευκά
  • 120γρ. ανθότυρο
  • 3 φέτες γαλοπούλα
  • Πιπεριά κόκκινη
  • Πιπεριά κίτρινη
  • Αλάτι
  • Πιπεριά
  • Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και βγάζουμε το κοτσάνι. Στην συνέχεια γεμίζουμε το κάθε μανιτάρι με ανθότυρο. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές και τη γαλοπούλα και τα βάζουμε πάνω από το ανθότυρο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ψήνουμε στους 200βαθμους για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο

Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή

Ετικέτες:βραδινό

Δήμητρα Γλυνού

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές

Σχετικά Άρθρα